Dopuna Uredbe o paušalnom oporezivanju

Vlada Srbije je krajem prošle sedmice usvojila izmene i dopune Uredbe o bližim uslovima, kriterijumima i elementima za paušalno oporezivanje obveznika poreza na prihode od samostalne delatnosti.

Izmenama je omogućeno izdavanje poreskih rešenja za delatnosti iz tzv. pete grupe, u koju spadaju profesionalne delatnosti kao što su lekari, veterinari, prevodioci, inženjeri. U kategoriju drugih profesionalnih delatnosti potpada većina preduzetnika iz informacionog sektora, prenosi agencija „Tanjug“.

Izmenjenom Uredbom preciziraju se kriterijumi za određivanje visine paušalnog poreza, što će dovesti do veće pravne sigurnosti i predvidivosti poslovanja preduzetnika, a s druge strane i efikasnije naplate poreza, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Iz Privredne komore Srbije (PKS) poručuju da će se ovim izmenama i dopunama značajno doprineti razvoju preduzetništva u Srbiji.

– Paušalci će od sada tačno znati kolika je njihova obaveza i neće im se kao do sada obaveze nagomilavati. Uredba direktno obezbeđuje veću predvidivost poslovanja, a samim tim, i bolju pravnu sigurnost, što će u sinergiji sa podsticajnim programima vlade za MSPP sektor, značajno doprineti razvoju preduzetništva – kaže Aleksandar Kemiveš iz PKS.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор