Ramštajn lansirao u nebesa cene noćenja u Beogradu

Cene apartmana u Beogradu u vreme koncerata nemačkog benda Ramštajn, koje su dostigle vrtoglavih 80.000 dinara i više, vrlo plastično odslikavaju kako globalne, tako i ove naše lokalne „novokomponovane“ međuljudske odnose koje pre svega karakteriše neutaživa pohlepa.

Naime, najam smeštaja će u Beogradu za 24. i 25. maj, kada će Ramštajn održati svoje koncerte, koštati i više od 80.000 dinara, iako cena iznajmljivanja takvih apartmana samo dan pre i nakon koncerata iznosi jedva i 5.000 dinara, navodi Telegraf.

Na ovakvu eksploziju pohlepe stanodavaca već uveliko ukazuju mnogi korisnici društvenih mreža koji navode da će noćenje u apartmanu na Zvezdari koštati 45.000 dinara, na Voždovcu 60.000, a na Starom gradu 70.000 dinara. Takođe, najam apartmana na Terazijama koštće 77.000 dinara, iako njegova redovna cena iznosi 4.600 dinara.

Dokle ide ljudska nezajažljivost najbolje se vidi iz komentara jednog mladića na društvenoj mreži Reddit, koji je sa ostalim korisnicima podelio da ga je vlasnik stana zamolio da otkaže svoj najam i da kao izgovor Booking-u prijavi da se „stan zapalio“, samo da bi vlasnik mogao da ga izda po daleko višoj ceni.

„Ovo se nikada nije dešavalo. To što se dešava u Beogradu poslednjih godina zaprepašćuje i sve one koji žive ovde i moraju da rentiraju nekretninu, a kamoli one koji su rođeni u ovom gradu. Jako mi je žao svakog ko dolazi na koncert, a nije iz Beograda i mora da ostane preko noći“, glasi jedan od komentara.

Posmatrano s druge strane, iako će za mnoge „novokomponovane“ bogataše željne urbanog fazona i ovakva astromomska cena najma zapravo biti prava sitnica, svako normalan ko ume da razmišlja shvatiće da se stan može iznajmiti i u Novom Sadu, po ceni do 5.000 dinara, do kog se vozom može stići za malo više od pola sata.

A stanova ima i u Mladenovcu, Lazarevcu, Obrenovcu, Grockoj… Potrebno je samo imati kola, ali se može i bez njih. Sem toga, ljubitelji nemačkog benda koji dolaze sami na koncert, već se međusobno kontaktiraju i dogovaraju oko zajedničkog iznajmljivanja stana i podele troškova, što možda i nije loša ideja.

Međutim, s druge strane posmatrano, svako uspešno rentiranje smeštaja po ovako abnormalnim cenama, samo će nastaviti da podgreva neutaživu pohlepu prestoničkih stanodavaca. Takođe, ovakva situacija na tržištu rentiranja daleko realnije odslikava stanje u srpskoj ekonomiji i standard građana u odnosu na fantazmagorične priče koje javnosti neprestano plasiraju vladajući krugovi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор