Sa dolaskom Nemaca u Pančevu porasle cene nekretnina

Mnogi mladi Pančevci danas traže zaposlenje u nemačkoj kompanija „ZF“, od čijeg dolaska je poslovna klima u gradu na Tamišu vidno živnula, na šta ukazuje i porast cena nekretnina i njihovog zakupa.

Prema pisanju Večernjih novosti, u poslednje četiri decenije glavni izazov za Pančevce bio je kako se zaposliti u nekoj od fabrika južne poslovne zone, kao što su NIS-ova rafinerija, „Petrohemija“ i „Azotara“, dok se danas čini da je mladima daleko atraktivnije zaposlenje kod nemačkog investitora.

I ne samo mladim Pančevcima, već i ljudima iz čitave Srbije, koji su u potrazi za poslom doprineli porastu cena nekretnina, ali i najamnina za stanove u ovom gradu. U agenciji za nekretnine „Olimp“ potvrđuju da je u Pančevu tražnja za stanovima velika, zbog čega je, kako kažu, i cena kvadrata malo skočila.

U agenciji objašnjavaju da su, kada je u pitanju izdavanju stanova u Pančevu, cene realne i kreću se u opsegu od 120 do 150 eura mesečno, u zavisnosti od lokacije i toga da li je stan namešten ili nije. U ponudi ima i skupljih stanova za najam, ali oni uglavnom ostaju prazni, dok nekretnina za prodaju i nema baš mnogo. Cena kvadrata u Pančevu se kreće od 500 do 1.000 eura, pa se dvosoban stan u ovom gradu može kupiti i za nekih 30.000 eura, navodi beogradski list.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор