Stihl otvorio novi poslovni objekat u Beogradu

Nemačka kompanija STIHL, vodeći svetski proizvođač motornih testera i uređaja za poljoprivredu, šumarstvo, hortikulturu i građevinsku industriju, nastavlja sa širenjem poslovanja u Srbiji i regionu, svečanim otvaranjem nove poslovne zgrade na Novom Beogradu.

Član Upravnog odbora kompanije Norbert Pik i direktorka za Srbiju i Crnu Goru Dijana Peškir, ugostili su na događeju predstavnike Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija), Ambasade Savezne Republike Nemačke, kao mnogobrojne poslovne partnere iz lokalne distributivne mreže Srbije i Crne Gore, prenosi eKapija.

Stihl proizvodi već 96 godina olakšavaju rad ljudima širom sveta, a više od 70 godina predstavljaju sinonim kvaliteta u industriji. Kompanija je na srpsko tržište došla 2013. godine, kada je otvorila zvanično predstavništvo u Beogradu, a od 2017. godine posluje i u Crnoj Gori kroz kooperaciju sa specijalizovanom mrežom prodavaca u toj zemlji.

– U projekat izgradnje novog poslovnog objekta od skoro 2.000 kvadratnih metara na dve etaže, Stihl je uložio 5,9 miliona eura, kroz investiciju od 3,1 milion u poslovni objekat, te 2,8 miliona u obezbeđivanje lokacije. Naš novi poslovni objekat građen je po najvišim svetskim standardima, poštuje sve domaće i međunarodne propise, kao i sve standarde iz oblasti „zelene“ gradnje, optimizujući prirodne izvore i unapređujući kvalitet života, uz redukciju svih štetnih efekata po okolinu – objasnila je Dijana Peškir.

U sklopu novog objekta nalazi se i savremeni izložbeni prostor u kome će partneri i posetioci moći da se upoznaju sa uređajima nemačkog proizvođača, ali i da dobiju sve potrebne savete od stručne tehničke službe.

– Naše proizvode kupcima u Srbiji i Crnoj Gori plasiramo u saradnji sa domaćim preduzetnicima na više od 150 ovlašćenih prodajno-servisnih lokacija. Time dajemo podršku jačanju srpskih i crnogorskih preduzetnika, ali i razvijanju domaćeg poslovnog okruženja. Od osnivanja kompanije 1926. godine, Stihl je oblikovao globalno tržište brojnim inovacijama u oblasti benzinskih, električnih i baterijskih uređaja. Trenutno imamo preko 2.600 prijavljenih patenata koji naše uređaje čine neprikosnovenim. Vrlo smo zadovoljni našim poslovanjem u Srbiji i Crnoj Gori, a ova investicija to i dokazuje. Od dolaska na srpsko i crnogorsko tržište trudimo se da konstantno unapređujemo i proširujemo poslovanje, kao i da korisnicima pravovremeno predstavimo sve savremene trendove i najnovije proizvode i olakšamo im rad sa prirodom i u prirodi – dodala je Peškir.

Prema rečima Norberta Pika, kompanija Stihl je u Srbiji započela rad sa 10 zaposlenih na 127 prodajnih mesta, što je bilo u skladu sa planiranom dugoročnom strategijom I uverenjem u potencijal rasta brenda STIHL u našoj zemlji.

– Naše poverenje bilo je opravdano. Za samo 8 godina prodaja je uvećana za više od pet puta, tako da udeo naših motornih testera na tržištu sada iznosi 55%, a udeo naših trimera više od 20%. Naša prodajna mreža se sastoji od 261 prodajnih mesta, a prodajno i servisno osoblje odlično je obučeno u pogledu sadašnjih zahteva tržišta. S pravom možemo da govorimo o pravoj „priči o uspehu“. Da bismo održali korak sa rastom poslovanja koji predviđamo, sredinom 2021. smo otpočeli sa izgradnjom poslovnog objekta korisne površine od 10.000 kvadrata i danas puštamo u rad zgradu vrednu 7 miliona eura – rekao je Pik.

Kompanija Stihl je finansijski nezavisna porodična firma koja širom sveta i ima 10 proizvodnih lokacija i zapošljava 20.600 saradnika. U prethodnoj poslovnoj godini Stihl je premašio obim prodaje od 5 milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор