U Kragujevcu 29. i 30. septembra Sajam proizvodnih tehnologija

Treći sajam proizvodnih tehnologija, koji se 29. i 30. septembra održava na Šumadija sajmu u Kragujevcu, predstaviće kroz prezentacije i radionice ceo spektar proizvodnih rešenja, od 2D i 3D CAD softvera za projektovanje, PLM i PDM rešenja za upravljanje procesima i dokumentacijom, MES i ERP softvera za proizvodnju, do CAM softvera za programiranje CNC mašina, CNC mašina i alata, 3D štampe, 3D skeniranja i reverznog inženjeringa.

Budući da domaća industrija beleži stalan rast u poslednje dve decenije, sa brojnim novim startapima, firmama, brendovima i proizvodima, njeni kapaciteti rastu iz godine u godinu, kako za domaće potrebe proizvodnje i tržišta, tako i za izvoz. To stvara veliki pritisak na tržište obrazovane i iskusne radne snage i nagoni kompanije da iznalaze najefikasnije nove tehnologije kako bi odgovorile na zahteve kupaca uz pomoć ograničenih postojećih resursa, i time obezbedile dalji razvoj poslovanja, piše eKapija.

S tim u vezi, kragujevački sajam proizvodnih tehnologija će firmama koje se bave projektovanjem, razvojem proizvoda i proizvodnjom obezbediti ponudu svetskih brendova i konkretna rešenja kao što su 3DEXPERIENCE, DelmiaWorks, SolidWorks, Catia, SolidCAM, SWOOD i DraftSight softveri, Markforged, Sindoh, 3D Systems rešenja za 3D štampu, Artec 3D skeneri, kao i rešenja za reverzni Inženjering, Hurco, Rolleri i Scantools mašine, Walter, Wilson i druge brendove za alate i mašine i alate za CNC obradu.

Za održavanje ovog sajma Kragujevac je odabran kao jedan od glavnih industrijskih centara, ne samo u Srbiji već i u regionu, u kom posluju kompanija koje su lideri na tržištu u oblasti namenske, automobilske i drugih sektora industrije.

Prethodni ovakvi sajmovi održani su takođe u Kragujevcu 2018. i u Novom Sadu 2019. godine, kada su okupili preko 300 firmi i njihove vlasnike, ali i inženjere, operatere na mašinama i menadžere.

Tokom oba dana sajma više od 20 Solfins konsultanata i inženjera biće dostupno za demonstracije, radionice i pitanja posetilaca. Sajam proizvodnih tehnologija tradicionalno organizuju Solfins i Strojotehnika, sa partnerskim firmama Lorsel i Garant Wis.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор