U Kragujevcu počinje Sajam proizvodnih tehnologija

Na prvom Sajmu proizvodnih tehnologija u Kragujevcu, koji se danas i sutra održava na „Šumadija sajmu“, a organizuju ga kompanije „Solfins“ i „Strojotehnika“, biće predstavljene CNC mašine, alati, 3D štampa i 3D skeniranje, virtuelna realnost, kao i softverska rešenja za razvoj i proizvodnju…

Posetioce manifestacije dočekaće više od 20 aplikativnih inženjera koji će odgovarati na sva pitanja u vezi sa rešenjima za upravljanje procesima i projektima, za kontrolu kvaliteta, programiranje CNC mašina i robota, simulaciju proizvoda, kreiranje kompletne dokumentacije proizvoda i slično.

U sklopu sajamske izložbe, danas će u 18 sati biti organizovan i turnir u 3D modelovanju i veštini korišćenja 3D CAD softvera, dok će takmičari na raspolaganju imati tri mogućnosti za izbor softvera za rešavanje izazovnih inženjerskih problema: „SolidWorks“, „Catia V5“ i „Catia 3Dexperience“.

Turnir u 3D modelovanju će se odvijati po “kup sistemu”, a ocenjivaće se brzina i preciznost u izradi zadatog 3D modela. Prva tri mesta osvojiće vredne nagrade: 3D miš, 3D skeniranje i 3D štampu svoje biste, javlja „eKapija“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор