Širokopojasna komunikaciona infrastruktura za više od 800 naselja

Kako se moglo čuti na „Digital 2022“, regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama i medijima održanoj u Beogradu, u Srbiji od oktobra počinje projekat razvoja širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima, kojim će biti pokriveno više od 150.000 domaćinstava u više od 800 naselja.

Prema rečima rržavnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Milana Dobrijevića, povezivanje šema elektronske identifikacije građana Zapadnog Balkana u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“, doneće brojne pogodnosti za građane država potpisnica, poput uspostavljanja Open Balkan ID broja.

On je tom prilikom najavio završetak projekta „Povezane škole“, u okviru kog će u oko 1.800 škola u našoj zemlji biti uveden brz i pouzdan internet, kao i ubrzana digitalizacija javne uprave i poboljšanje uslova za poslovanje mobilnih operatera, prenosi e Kapija.

Dobrijević je takođe istakao i da su pripremljeni nacrti Zakona o elektronskim komunikacijama i Zakona o širokopojasnom pristupu, koji će biti usklađeni sa relevantnom evropskom regulativom i komplementarnim zakonima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор