Rajaner parira Lufthanzi na njenom terenu

made-in-germany-rs-lufthansa03.jpg

Nakon što je irski niskotarifni avioprevoznik „Rajaner“ najavio da započinje letove iz najprometnije nemačke vazdušne luke u Frankfurtu, najveća nemačka aviokompanija „Lufthanza“ je prinuđena da se suoči sa konkurencijom na svom centralnom aerodromu.

U saopštenju Rajanera se navodi da će u Frankfurtu od 2. novembra otvoriti bazu sa dva svoja aviona, odakle će leteti na turističkim turama do Alikantea, Malage i Palme de Majorke u Španiji, kao i do Faroa u Portugaliji, prenosi agencija „Asošiejted pres“ i podseća da irski „loukoster“ za svoje baze često bira sporedne aerodrome, a ne glavna čvorišta kao što je aerodrom u Frankfurtu, gde su troškovi korišćenja daleko viši.

Ova vest dolazi u vreme Lufthanzine objave rezultata poslovanja za treći kvartal tekuće godine, po kojima je neto dobit kompanije porasla sa prošlogodišnjih 794 miliona eura, na 1,42 milijarde eura (1,57 milijardi dolara), prvenstveno zahvaljujući smanjenju troškova poslovanja i novom dogovoru sa zaposlenima o penzijama.

Međutim, prihod Lufthanze je u ovom periodu opao za 1,2 posto, na 88,28 milijardi eura, zbog učestalih terorističkih napada u svetu i nastavka političke i ekonomske nesigurnosti, što se negativno odrazilo na rezervaciju i prodaju aviokarata, dodaje agencija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор