Radnici Audija pomažu Poršeu da podmiri tražnju za električnim Tajkanom

Zbog velike popularnosti električnog Tajkana na tržištu, u Porše je kao ispomoć stiglo 400 radnika Audija, koji će proizvođaču iz Štutgarta pomoći da na vreme isporuči dovoljnu količinu automobila kupcima.

Kada je Porsche izbacio na tržište svoj prvi model na struju, sportski četvorosed Taycan, u kompaniji su predviđali da će u prvoj godini prodati oko 20.000 primeraka. Međutim, ispostavilo se da je električni Taycan naišao na mnogo bolji prijem kod kupaca, zbog čega je sada potrebno duplirati proizvodnju kako bi se podmirila tražnja.

Ovaj zahtev nije bilo lako ispuniti, pa se Porsche obratio za pomoć Audiju, sestrinskoj firmi u okviru matične Volkswagen grupe. Kako prenosi Automobilwoche, Audi je potvrdio da je 400 svojih radnika iz pogona Nekarsulm privremeno prebacio u Porscheovu fabriku u Štutgartu, u kojoj se izrađuje Taycan.

Svetsku premijeru Taycan je imao na frankfurtskom auto-salonu pre godinu dana, kao prvi produkcijski Porsche sa električni m pogonom. U planu kompanije je i Cross Turismo verzija istog modela, za koju je najavljeno da će debitovati ove godine, ali je premijera odložena za sledeću godinu.

Sudeći prema trenutnoj situaciji, kada se praktičniji Taycan Cross Turismo pojavi na tržištu, sa svojim veoma popularnim Shooting Brake oblikom karoserije, očekuje se da će Porsche morati da uposli još više radnika kako bi zadovoljio potražnju kupaca.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор