Vojska Srbije prodaje 68 kompleksa i objekata

Republička direkcija za imovinu ponudila je na prodaju 68 nepokretnosti Vojske Srbije koje nisu neophodne za njeno dalje funkcionisanje, a za čiju kupovinu je potrebno dostaviti pisane ponude.

Neki od objekata koji su se našli u ovoj ponudi su i Klub Vojske u Požarevcu, koji se prodaje po ceni od milion eura, kompleks Carina u Smederevu po početnoj ceni od 2,4 miliona, kompleks Provalija u Sremskoj Kamenici ponuđen za 368.000, Mišeluk u Gornjoj Kamenici za 1,2 miliona, Alibegovac u Novom Sadu za 388 hiljada i zaječarski Grkljan za 100 hiljada eura.

U ponudi su i Vojna skladišta Vinarce kod Leskovca po ceni od 168 hiljada eura, skladište Reka Ostružnica na beogradskoj Čukarici za 752 hiljade, Iline vode u Kragujevcu po početnoj ceni od 226 hiljada, komanda u Srbobranu za 220 hiljada i Klub vojske u Negotinu po početnoj ceni od 280 hiljada eura.

Na listi vojnih objekata spremnih za prodaju našli su se i kompleks Zabrđe u Petrovcu na Mlavi po ceni od 60 hiljada eura, Industrijski kolosek u Nišu za 179 hiljada, Bukovac u Petrovaradinu za 77,8 hiljada, skladište Potok Mesić u Vršcu za 637 hiljada, Barice u Raškoj za 109 hiljada, vežbalište Kličevac u Valjevu za 124 hiljade i Stanišin rid u Surdulici za 21 hiljadu, Vojni kompleks Mira – skladište u Leskovcu za 695 hiljada i kompleks Vila Katarina u Knjaževcu za 18 hiljada eura.

Više od polovine ponuđenih vojnih nekretnina su poslovni prostori kojih je najviše u Beogradu, Nišu i Valjevu. U oglasu se navodi da je rok za podnošenje ponuda 15 dana, kao i da će nakon komisijskog otvaranja ponuda odluku o najpovoljnijim ponuđačima doneti komisija. U Republičkoj direkciji za imovinu kažu da će visina ponude potencijalnih kupaca biti odlučujuća pri izboru.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор