Bankrotirao jedan od najvećih evropskih bordela

Jedan od najvećih evropskih bordela, koji se na čak deset spratova nalazi u nemačkom gradu Kelnu, objavio je bankrot, nemoćan da se izbori sa ekonomskom krizom i restriktivnim državnim merama protiv pandemije korona virusa.

Naime, prostitucija je od izbijanja epidemije zabranjena u pokrajini Severna Rajna i Vestfalija, pa je kelnski bordel, inače jedno od glavnih obeležja ovog nemačkog grada, ostao bez posla i zarade, a to znači i bez plata za 120 prostitutki i oko 60 drugih zaposlenih, među kojima su i kuvari, frizeri…

Direktor bordela Armin Lobšajd je kritikovao način na koji se nemačka vlada borila protiv pandemije, a posebno to što nisu bili jasniji sa informacijama o tome kada bi posao ponovo mogao da počne, budući da su im zvaničnici svake dve nedelje saopštavali da neće moći da otvore bordel.

– Tako ne možemo ništa da planiramo. Stigli smo do kraja. Možda bismo mogli da izbegnemo bankrot uz pomoć banaka, kada bismo bili u poziciji da možemo da im obećamo da će posao krenuti početkom sledeće godine – rekao je Armin za lokalni list Ekspres i objasnio da su ljudi i tokom pandemije plaćali za seks, ali za to nisu plaćali porez.

Bordel Paša je tokom 2006. godine bio glavna novinarska tema, zbog toga što je bio meta pretnji grupe muslimana, jer je na svojoj zgradi pored slike polugole žene postavio reklamu za Svetsko prvenstvo sa zastavama 32 države, među kojima su bile i zastave Irana i Saudijske Arabije.

Kod pojedinih organizacija u Nemačkoj sada raste zabrinutost da bi zatvranje legalnih bordela moglo da dovede seksualne radnice u daleko veću opasnost, s obzirom na to da će biti prinuđene da rade na ulici.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор