Nemački TUI najavljuje ukidanje više hiljada radnih mesta

Nemački tur operater TUI najavljuje da namerava da ukine više hiljada radnih mesta kako bi amortizovao poslovne gubitke nastale tokom pandemije korona virusa.

Nemačka turistička kompanija je navela da je „spremna za nastavak operativnih aktivnosti“, kao i da će svoje prve hotele na nemačkoj obali ponovo otvoriti u narednim danima, prenosi agencija Beta.

Kako bi ublažila posledice po turistički sektor, nastale usled zatvaranja granica zbog pandemije, Vlada Nemačke je dala garancije kompaniji TUI za podizanje kredita u iznosu od 1,8 milijardi eura.

Zbog virusne pandemije, koja je u najvećoj meri zaustavila međunarodna putovanja i desetkovala turizam, TUI je saopštio da će zbog konstantne nesigurnosti biti prinuđen da smanji svoje administrativne troškove za 30 procenata.

Prema rečima generalnog direktora kompanije, Frica Jousena, to će uticati na možda čak 8.000 radnih mesta na globalnom nivou, koja neće biti popunjena ili će biti ukinuta. On je dodao da bi TUI iz krize trebalo da izađe jači i drugačiji, jer je i tržišno okruženje drugačije u odnosu na period pre izbijanja krize.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор