Profit Telekoma Srbija veći od 100 miliona eura

Za proteklih godinu dana kompanija Telekom Srbija je, na čelu sa direktorom Vladimirom Lučićem, ostvarila prihod od 1,2 milijarde eura, dok je profit dostigao nivo veći od 100 miliona eura, što je dvostruko više nego 2020. godine.

Inače, Telekom Srbija ne dobija novac iz državnog budžeta i finansira se isključivo od prihoda iz svog poslovanja, a u državnu kasu uplaćuje milijarde. Iz kompanije poručuju da je Telekom Srbija za samo godinu dana, koliko je na njegovom čelu novi direktor, postao najveća telekomunikaciona kompanija u celom regionu, piše portal 24.sedam.rs.

Naime, prema podacima hrvatskih medija, Telekom Srbija je, sa 820 miliona eura prihoda u 2020. godini, postao najveća telekomunikaciona kompanija u celom regionu Zapadnog Balkana. Na toj osnovi, kompanija je u ovoj godini na putu dodatnog značajnog rasta poslovanja, broja korisnika usluga, prihoda i profita. Na nivou cele grupacije, srpski Telekom trenutno broji 1,5 milion korisnika televizije i 1,3 miliona korisnika fiksnog interneta.

Pored nastavljenog širenja poslovanja na Severnu Makedoniju, povećanih prihoda i zarade, Telekom je ovu godinu obeležio i ekskluzivnim partnerstvima sa svetski priznatim institucijama, poput Evropske investicione banke, Vodafona, Blumberga, Euronjuza ili Premijer lige. Pri tome, Telekomov “mts” je u istraživanju RATEL-a proglašen za operatora sa najboljom mrežom u Srbiji.

Kao kruna poslovnih uspeha, kompanija je ove godine akcionarima isplatila ukupno 4,16 milijardi dinara dividendi, a prema prognozama, iznos bi sledeće godine mogao biti dvostruko veći, piše portal.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор