Prevoznicima mesečno 600 eura državne pomoći po autobusu

Srpski ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović predstavio je javnosti šestomesečni plan pomoći za autobuske prevoznike, za koji je, kako je rekao, vlada uspela da izdvoji više od 2,6 milijardi dinara.

Nakon sastanka sa predstavnicima autobuskih prevoznika, ministar je precizirao da će subvencije iznositi 600 eura mesečno po svakom autobusu, ali uz dva uslova, od kojih je prvi da prevoznici poseduju licence i da posluju po zakonu, a drugi da ne otpuste više od 10 posto svojih radnika.

– Uprkos velikim ekonomskim problemima u kojima se ceo svet nalazi, uzrokovanim pandemijom koronavirusa, uspeli smo da obezbedimo subvencije za autobuske prevoznike, koje uopšte nisu male. Prevoznici drže ne samo linijski nego i lokalni saobraćaj, obezbeđuju da ljudi idu na posao, a nalaze se u najtežim okolnostima do sada. Vlada je zato odvojila sredstva da im pomogne u prevazilaženju ovih teških okolnosti – rekao je Momirović.

On je zahvalio prevoznicima što su sačuvali svoje zaposlene i vozni park, i poručio da će se u ovom teškom vremenu zajednički ići napred, te je izrazio uverenje da će ta pomoć biti dovoljna u narednom periodu, kako bi se pregurala teška situacija, a prevoznici se vratili poslovanju kakvo je bilo u normlanim okolnostima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор