Lufthansa spremila 1,6 mlrd. € za otplatu državne pomoći

Najveća nemačka avio-kompanija Lufthansa saopštava da je emitovala obveznice u vrednosti 1,6 milijardi eura sa kojima će otplatiti deo državne pomoći dobijene prošle godine od razvojne banke KfW kako bi se izborila sa negativnim posledicama aktuelne ekonomske krize.

“Veoma smo zahvalni na podršci koju dobijamo na našim matičnim tržištima. Današnje uspešno plasiranje obveznica omogućava nam da otplatimo KfW-u ceo kredit”, naveo je u saopštenju finansijski direktor Lufthanze Remko Stenbergen, a prenosi agencija Rojters.

Nemački nacionalni avio-prevoznik je u petak prodao četvorogodišnju obveznicu od 750 miliona eura uz prinos od 3 posto i sedmogodišnju obveznicu u vrednosti 850 miliona eura po stopi prinosa od 3,875 posto, precizira se u saopštenju.

Zbog prošlogodišnje velike zabrinutosti investitora u pogledu uticaja korona krize na avio-kompanije, Lufthanzine obveznice sa rokom dospeća u septembru 2024. godine nosile su prinos od čak 6,52 posto, pa je stopa koja je sada postignuta dobra za avio-kompaniju, poručuju iz Lufthanze.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор