Lufthanza smanjuje flotu za 125 aviona

Lufthanza je najavila svojim zaposlenima da će redukovati flotu za 125 aviona i privremeno obustaviti značajan deo adminstrativnih poslova, u okviru smanjenja obima posla na koje je prinuđena usled krize izazvane pandemijom korona virusa.

Ovim redukcijama najveći nemački avio-prevoznik će smanjiti flotu na nivo iz sedamdesetih godina prošlog veka, što će se drastično odraziti na obim celokupnog poslovanja, prenosi portal Blumberg.

„Zima će doneti još veće izazove. Uspeli smo da umanjimo gubitak od milion eura na sat na milion eura na 2 sata, ali time nije okončana dramatična situacija u kojoj se nalazimo od početka pandemije“, objašnjava u saopštenju izvršni direktor Lufthanze Karsten Spor.

Akcije nemačke nacionalne avio-kompanije pale su za čak 6,3 posto, dok je kompanija Fraport AG, njena sestrinska firma koja upravlja aerodromom u Franfurtu, zabeležila pad od 3,7 procenata, prenosi agencija Tanjug.

Tokom zimskog reda letenja Lufthanza će obavljati tek 25 posto od planiranog broja letova, funkcionisaće sa minimumom neophodnih resursa i koristiće manje avione kada god je to moguće, saopštio je menadžment Lufthanze.

Lufthanzina loukost kompanija Eurovings će tokom zime saobraćati sa svega 30 aviona i zatvoriće svoje predstavništvo u Dizeldorfu, kao što će i značajan deo predstavništva Lufthanze na Frankfurtskom aerodromu biti zatvoren, dodaje se u saopštenju.

U prethodnom kvartalu Lufthanza je prijavila 1,26 milijardi eura gubitaka pre obračunatih poreza i troškova poslovanja, ali sa više od 10 milijardi eura državne pomoći u svojoj kasi kompanija veruje da će uspešno prevazići sve izazove aktuelne ekonomske krize.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор