Predsednik Srbije raspisao parlamentarne izbore

made-in-germany-rs-skupstina-srbije

Potpisavši ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije i odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora za 16. mart, predsednik Tomislav Nikolić poželeo je građanima da izaberu one koji će najbolje da ih vode, brinu o njima i njihovoj deci i dostojno reprezentuju politiku Vlade Srbije širom sveta, prenose srpski mediji.

Nakon raspisivanja izbora, Nikolić je izjavio da su u Srbiji ostvarene ogromne promene na bolje, za šta zasluge pripadaju svima koji su vršili javne funkcije, a pre svega Vladi.

– Stigli smo do pregovora sa Evropskom unijom i dostigli cilj koji je do tada bio nezamisliv za mnoge. Uspostavili smo i dijalog sa privremenim institucijama u Prištini. Sada su nam otvorena mnoga vrata. Naša je politika prihvaćena u mnogim zemaljama i svetskim organizacijama i stvorili prijateljstva na svim stranama sveta, rekao je Nikolić, i poručio da nas čekaju bolne reforme koje će unaprediti život građana.

On je dodao da Srbija danas nije posvađana, a da mnogi koji se bave bitnim pitanjima u zemlji danas razmišljaju slično.

– Vlada je želela da proveri svoj legitimitet. Mislim da je to želela i opozicija. Sada su se stekli uslovi za fer, demokratske i slobodne izbore. Očekujem fer i demokratsku kampanju, punu entuzijazma, u koju će svako ući sa svojim programom, a ne sa programom drugog o kojem misli loše – rekao je Nikolić i istakao da će svi državni organi nastaviti da rade svoj posao bez favorizacije, i da će mir, bezbednost i stabilnost države biti obezbeđeni.

Predlog za vanredne izbore Vlada je juče obrazložila „potrebom da se obezbedi što šira podrška reformama i modernizaciji društva“.

Srbiju 16. marta čekaju deseti parlamentarni izbori od uvođenja višestranačkog sistema, a sedmi vanredni.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор