“Pošta Srbije” uvodi usluge fiksne telefonije

altes, antikes Telefon

Javno preduzeće “Pošta Srbije” od jeseni će uvesti usluge fiksne telefonije i svojim korisnicima ponuditi objedinjeni paket usluga za fiksnu telefoniju, kablovsku televiziju i internet.

– Uskoro ćemo moći da ponudimo objedinjeni paket usluga po ceni koja je neuporedivo pristupačija od bilo kog operatera u Srbiji. Naša prednost je pokrivenost celokupne teritorije Srbije – najavio je direktor tog preduzeća Milan Krkokabić i dodao da je Pošta za tu uslugu fiksne telefonije već podnela sve potrebne zahteve.

Nakon što je ispratio 219 novih poštanskih vozila na put ka poslovnicama širom Srbije, Krkobabić je novinarima poručio da građani mogu imati poverenja u Poštu Srbije, i da će to preduzeće nastojati da realizuje nova tehnološka rešenja i primeni ih. On je podsetio da se Pošta nekada već bavila uslugama fiksne telefonije, koje su 1997. godine izdvojene u kompaniju “Telekom Srbija”.

– Upravo investiranje u IT tehnologiju je ključ. Kompanija mora da raste i razvija se, pre svega u tehnološkom smislu. Nastavljamo ulaganje u informacione tehnologije, kao jedan od ključnih sektora za savremene pošte u svetu. Očekujemo da će Pošta od jeseni imati objedinjeni paket usluga odnosno paket kanala koje nema niko, po najnižoj mogućoj ceni. Ako istovremeno odradite nekoliko stvari, a u ovom paketu imaćemo fiksnu telefoniju, internet i kablovski sistem, nema razloga da ne budemo cenovno bolji i bićemo – rekao je Krkobabić i objasnio da se teško može izboriti sa konkurencijom ako ona nudi tri stvari odjednom, a vi samo jednu.

On je napomenuo da je prošle godine Pošta imala investicuju od 46 miliona eura iz sopstvenih sredstvava, da to preduzeće posluje bez gubitaka i da redovno isplaćuje plate za 15.000 zaposlenih, koje su, kako je kazao, pristojne.

– Za prva tri meseca ove godine Pošta je ostvarila neto dobit od 8 miliona eura, a prošle godine u istom periodu dobit je iznosila 5,8 miliona. Ovim tempom sigurno ćemo preći 30 miliona eura na godišnjem nivou. Stoga ćemo nastaviti sa ulaganjem u IT sektor, kao i sa razvojem sektora finansijskih usluga, a vrlo brzo ćemo početi da obavljamo i menjačke poslove – najavio je Krkobabić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор