Porše predstavio svetu hibrid 911

Nemačka automobilska kompanija Porsche juče je predstavila hibridnu verziju svog čuvenog modela 911, koji do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi, što je za 0,3 sekunde brže od prethodnog GTS modela koji nije hibrid.

Novi model ima hibridni motor od 532 konjske snage sa kojim može da postigne maksimalnu brzinu od 312 kilometara na sat, a prodavaće se po početnoj ceni od 151.777 eura, prenosi CNBC.

– Prvi put u istoriji našeg čuvenog brenda, koji traje 61 godinu, ugrađujemo pogonski sistem u putnički 911. Ovaj hibrid sa inovativnim performansama čini 911 još dinamičnijim – rekao je ranije Frank Mozer, potpredsednik Porscheove linije modela 911 i 718.

On je istakao da prilikom razvoja novog hibrida ništa nije bilo prepušteno slučaju, navodi se na veb stranici Poršea.

– Testirali smo novi 911 u svim vrstama vremenskih uslova širom sveta, od ledene hladnoće do vrućine, kao što je bio slučaj tokom završnih faza testiranja u Dubaiju – naveo je Mozer.

U saopštenju kompanije se potvrđuje da je, nakon opsežnog programa razvoja i testiranja, novi 911 sa hibridnim pogonom fokusiranim na performanse spreman za serijsku proizvodnju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор