Električni Porše sa autonomijom od preko 500 km

U okviru sajma automobila koji se od 19. do 28. novembra održava u Los Anđelesu (LA Auto Show), nemački Porsche predstavlja novu verziju sportskog električnog modela Taycan, sa oznakom GTS (Gran Turismo Sport), čija autonomija u vožnji iznosi 504 km.

U pitanju je prvi sportski model sa elektromotorom čija potpuno napunjena baterija probija granicu od 500 km vožnje, prenosi B92.

Od svoje svetske premijere 2019. godine, gama Taycan modela je stalno rasla. Pored modela GTS, Porše u Los Anđelesu debituje i sa modelom Taycan GTS Sport Turismo, koji sportsku siluetu i spuštajuću liniju krova deli sa verzijom Taycan Cross Turismo.

– Tri verzije karoserije, sa pet varijanti motora nude ponešto za svakoga. Posebno mi je drago što sada imamo i Taycan sa legendarnim GTS imenom. On je pozicioniran iznad modela Taycan 4S i ispod Taycan Turbo verzija, tako da predstavlja pravu poslasticu u Taycan porodici – kaže Kevin Giek, zamenik predsednika zadužen za linije modela Taycan.

Cena modela Taycan GTS i Taycan GTS Sport Turismo biće u opsegu između 131.834 i 132.786 eura (što važi za Nemačku i uključuje porez i specifičnu opremu za lokalno tržište). Obe verzije ovog modela biće dostupne u prodajnim salonima od sledećeg proleća, a kupci će moći da računaju i na dodatne verzije motora za Sport Turismo.

Inače, Taycan GTS raspolaže sa impresivnih 440 kW (598 KS) overboost snage uz aktivni Launch Control. Obe varijante ubrzavaju od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi, dok im je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h.

Adaptivno vazdušno oslanjanje, uključujući Porsche Active Suspension Management (PASM), posebno je adaptirano za GTS, kako bi se poboljšala bočna dinamika, a podešenost opcionog upravljanja na sva 4 točka je naglašeno sportskog karaktera.

Brojni Black Race – Tex detalji u unutrašnjosti naglašavaju elegantan i dinamičan ambijent, kojem doprinosi i standardni paket enterijera u brušenom aluminijumu sa crnom eloksiranom završnom obradom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор