Porscheovi 3D štampani klipovi za dodatnih 30 KS

Nemačka automobilska kompanija Porsche počela je da koristi 3D štampu u proizvodnji klipova motora za model 911 GT2 RS, pokazavši na taj način da se nove tehnologije mogu uspešno koristiti za dodatno poboljšanje performansi vozila.

Naime, partnerstvo sa kompanijom “Mahle and Trumpf” pomoglo je Poršeu da podigne kvalitet u segmentu metalurgije i laserske obrade metala u proizvodnji delova, a nove tehnologije su doprinela konkretnom poboljšanju snage motora za čak 30 KS.

Kako tehnologija svakim danom napreduje, 3D štampači se sve više koriste, a zahvaljujući 3D tehnologiji klipovi motora za Porscheov model 911 GT2 RS za 10 procenata su postali lakši, a motor je postao jači za dodatnih 30 konjskih snaga, prenosi B92.

Motor je 3.8-litarski twin turbo sa šest cilindara i sada može da proizvede 720 KS, dok je sa pređašnjim klipovima mogao da proizvede ukupno 690 KS. Ovo nije jedini Porscheov model u kom je korišćen 3D štampač, jer su sedišta i neke tvrde površine već pravljene na ovaj način za modele 911 i 718 Cayman i Boxter.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор