Poreznici zatvorili objekte „EPS tursa“ Crnoj Gori

made-in-germany-rs-zakon-cekic

Zbog poreskog duga od oko pola miliona eura, inspektori Poreske uprave (PU) zapečatili su hotel „Park“ i 15 vila srpskog preduzeća „EPS turs“ u Budvi i Bečićima, a skoro je sasvim izvesno da će oni biti zatvoreni i tokom predstojeće turističke sezone, piše crnogorska „Pobjeda“.

Niko od zvaničnika „EPS tursa“ nije želeo da govori o razlozima zbog kojih su inspektori zatvorili turističke objekte tog preduzeća sa gotovo hiljadu kreveta, a ni vršilac dužnosti direktora hotela „Park“ Novak Vukadinović nije pristao da pruži objašnjenje. Međutim, „Pobjeda“ saznaje da osnovni razlog za pečaćenje predstavlja dug za poreze prema državi Crnoj Gori u iznosu od 500.000 eura.

Pored toga, preduzeće je dužno još najmanje pola miliona eura i za komunalne usluge, struju, vodu i račune za telefon, a poslednja blokada računa bila je na iznos od 1,8 mil eura. Kako navodi list, do pečaćenja nije došlo iznenada, jer je PU mesecima tražila od „EPS tursa“ da izmiri svoje obaveze prema državi. Nuđeno im je čak da uplate 250.000 eura, kako bi bilo omogućeno da objekti rade tokom predstojeće letnje sezone. Za drugu polovinu duga PU je tražila garancije Agencije za privatizaciju Vlade Srbije, Ministarstva privrede ili same Vlade Srbije, ali od toga ništa nije realizovano, pa je PU zatvorila objekte „EPS tursa“.

Imovina hotela „Park“ i njegovih vila procenjena je na 36 miliona eura, međutim na najavljenoj licitaciji koju je trebalo da organizuje Agencija za privatizaciju Srbije, očekivalo se da početna cena bude 18 miliona, odnosno 50 procenata od procenjene vrednosti. Iako se za kupovinu objekata „EPS tursa“ u Budvi i Bečićima prijavilo 12 kompanija, od kojih je većina iz Crne Gore, Vlada Srbije je odložila prodaju za jesen ove godine, kako bi tokom letnje turističke sezone ovi objekti bili u funkciji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор