Ponovo otvoreni vašari u Brandenburgu

U istočnoj nemačkoj pokrajini Brandenburg juče su ponovo otvoreni božićni vašari pod pojačanim bezbednosnim merama, nakon što je na vašaru u Potsdamu u petak uveče lokalnoj apotekci stigao paket u u kojem su bili ekseri i nepoznati prah.

Nemačka policija je u saopštenju povodom ovog slučaja navela da „nije verovatno“ da je paket bio deo plana za teroristički napad na obližnji Božićni vašar. Ipak, portparol policije je izjavio da se na terenu širom pokrajine nalazi veći broj policajaca, a posebno u Potsdamu, prenosi agencija “Hina”.

Nemačka policija je prethodno saopštila da je uništila sumnjiv paket pronađen na božićnom vašaru u Potsdamu, a da je u njemu bio ili eksploziv ili zapaljivi materijal. Odmah nakon otkrivanja paketa u petak, policija je brzo evakuisala teren i dovela stručnjake koji su izazvali kontrolisanu eksploziju.

U saopštenju zvaničnici policije navode da je još uvek u toku potraga za osobom koja je sumnjivi paket poslala apoteci smeštenoj u istoj ulici gde se održava vašar, a još uvek nije utvrđeno ni da li je apoteka bila meta, prenosi agencija “Asošiejted pres”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор