Posetite Nemačku i tokom ovogodišnjih praznika!

made-in-germany-rs-bozicni-vasar-frankfurt

Posetiocima i gostima Nemačka može da ponudi mnogo toga. U ovoj zemlji za svakoga ima po nešto, a mnogi turisti mogu se nadati da će baš u Nemačkoj pronaći sve što im treba: istoriju, zabavu, kulturu, gastronomiju, odmor ili šoping, a poseban provod očekuje ljubitelje automobila, piva, dvoraca…

Da je ova zemlja vredna posete, najbolji dokaz je i to što se 40 njenih lokaliteta nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. Romantičari mogu da krenu romantičnim putem ka još romantičnijim destinacijama, zaljubljenike u bajke poziva “Grimova ruta”, a za istraživače istorije nezaobilazan je Berlinski zid, pišu “Večernje novosti”.

Baden-Virtemberg

Male stvari život čine, a jedna takva je i najukusniji švarcvald kolač, koji se pravi u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg. Posle slatkiša od višanja, šlaga i čokolade obavezno treba običi Crnu šumu, a nakon posete muzeju Kuku satova, Baden-Virtemberg vas poziva na provod u zabavni park „Evropa“.

Rotenburg

Na nemačkoj romantičnoj ruti, dugoj čak 400 kilometara, najromatičniji grad je Rotenburg na reci Tauber. Svake večeri u 20 časova kapije ovog srednjovekovnog mesta i danas „zaključava“ noćni čuvar! Ovaj nemački grad je toliko lep da Amerikanci nisu želeli da ga bombarduju na kraju Drugog svetskog rata. Krase ga fontane, kuće iz srednjeg veka, sat-kule i zidine koje se prodaju na metar!

Božićni vašari

Skoro svaki grad u Bavarskoj organizuje godišnji božićni vašar, ali tri takva su bez premca: u Nirnbergu, Bambergu i Regensburgu. Vašar u Nirnbergu je jedinstven, jer se slavlje odigrava unutar zidina starog grada, čiji je zaštitinik anđeo – dete rođeno u ovom gradu. Svakako ne treba propustiti ni romantični božićni vašar u Regensburgu.

Dvorci

U Nemačkoj je na desetine prelepih dvoraca koji su rekonstruisani kako bi ugostili festivale i njihove posetioce iz celog sveta. Najspektakularniji je dvorac Nojšvajnštajn u Bavarskoj. Kralj Ludvig Drugi bio je jedinstvena figura u nemačkoj istoriji, jer je njegov život protkan brojnim legendama i bajkama.

Šoping

Minhen je svetska prestonica piva, pa je „Oktoberfest“ odličan razlog da se otputuje u ovaj Bavarski grad. Međutim, Bavarska je i prestonica auto-industrije, pa ljubitelje četvorotočkaša očekuju brojne posete hramovima automobila. Za to vreme, pripadnice lepšeg pola mogu da uživaju u beskrajnom šopingu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор