Podrška preduzetnicima i u ovoj godini

made-in-germany-rs-pare
I u 2014. godini Sekretarijat za privredu grada Beograda nastaviće da sprovodi program dodele subvencija budućim preduzetnicima iz socijalno ugroženih kategorija nezaposlenih lica, dok će se malim preduzećima dodeljivati bespovratna sredstva za nabavku mašina i opreme.

– Program subvencionisanja privrednih subjekata u prethodnim godinama pokazao se kao uspešan, sudeći na osnovu pozitivnih rezultata, kao što su rast produktivnosti ili rast prihoda i zaposlenosti – kaže za „Danas“ Aleksandar Milošević, gradski sekretar za privredu.
Govoreći o prioritetima za 2014. godinu, on je naglasio da će Sekretarijat podsticaje u novcu davati za samozapošljavanje kroz socijalno preduzetništvo. Kako objašnjava, ovaj vid pomoći budućim preduzetnicima sprovodiće se u saradnji sa Centrom za socijalno preduzetništvo, a sve u cilju većeg zapošljavanja socijalno ugroženih društvenih grupa.
Milošević najavljuje i donošenje strateških dokumenata za utvrđivanje okvira i pravaca privrednog razvoja Beograda u srednjoročnom periodu.
– U saradnji sa ostalim organizacionim jedinicama Gradske uprave, a u skladu sa interesovanjima koja dolaze od strane privatnih privrednika, pripremićemo detaljne informacije o mogućnostima poslovanja u Beogradu, potencijalnim lokacijama za investiranje i projektima grada, na kojima se očekuje saradnja sa privatnicima kroz javno privatno partnerstvo – najavljuje Milošević.
Za naredni period gradski sekretar za privredu najavljuje i iniciranje izmena nekoliko zakonskih propisa, kojima će biti omogućeni podsticaji za razvoj turizma u prestonici. Kako kaže, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda radiće se na daljoj promociji našeg glavnog grada kao destinacije kulturnog i manifestacionog turizma, u cilju da se održi prosečan godišnji rast broja turista od šest posto.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор