Turističke mape Beograda u objektima „Parking servisa“

made-in-germany-rs-bginfobox-mapa-sm

Turističke mape glavnog grada Srbije, „Bg Info Mape“ od ovoga leta mogu se besplatno uzeti i u svim objektima Javno komunalnog preduzeća „Parking servis“.

Na mapi su ucrtane beogradske parking zone sa ulicama u kojima se protežu javna parkirališta i garaže, kao i dvojezična, srpsko – engleska uputstva za korišćenje usluga parkiranja i plaćanja parking usluga.

Andrija Čupković, direktor JKP „Parking servis“ izjavio je kako je veoma značajno što će stranim turistima biti dostupno pojašnjenje na koji način mogu da se parkiraju u zonama i garažama, kao i gde i na koji način mogu da kupe karte. On je naglasio važnost takvih informacija, jer kako napominje, posetiocima Beograda mogao bi zbog nepropisnog parkiranja biti pokvaren čitav odmor, prenosi „ekapija.com“.

Beograd godišnje poseti oko 640 000 turista. Direktor Turističke ogranizacije Beograda Miodrag Popović ističe da glavni grad Srbije beleži značajan i stalan rast dolaska stranih gostiju, a u ovoj godini veći rast čak i od nekih turističkih prestonica Evrope.

– Od početka godine imamo stalan porast broja turista, počev od januarskog povećanja od 24% u odnosu na prošlogodišnji januar. Prosek posetilaca za šest meseci beleži povećanje između 14 i 17%, što noćenja, što dolazaka. Puno turista još uvek u Beograd dolazi uglavnom individualno i često svojim kolima. Takvi će sada daleko lakše moći da se snađu uz nove mape koje su još jedan od načina da poboljšamo informisanost, a na taj način i povećamo turističku neposrednu i posrednu potrošnju. Zajedno sa Parking servisom, napravili smo mali pomak, ali svaki, pa i najmanji korak u dobrom pravcu, donosi odmah vidljive i merljive rezultate – izjavio je Popović.

Preduzeće „Bg Info Box“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, već 14 godina štampa i distribuira besplatne dvojezične „Bg Info Mape“, ali i vodiče kroz grad: „Bg Info guide“ i „Belgrade In Your Pocket“. Mape se štampaju 6 puta godišnje u tiražu od 25 000 primeraka.

– Da bi posetiocima Beograda olakšali snalaženje i upoznali ih sa sadržajima i dešavanjima u glavnom gradu, turističke mape šireg centra Beograda sadrže ucrtane i sve znamenitosti našeg grada. Mape su gostima dostupne na više od 100 distributivnih mesta: u beogradskim hotelima i hostelima, turističkim informativnim centrima u Knez Mihajlovoj ulici, na železničkoj stanici, aerodromu i Savskom pristaništu, kao i u određenim poslovnim i šoping centrima – objasnila je Biljana Nedeljković, portparolka preduzeća „BG Info box“

Ona je istakla kako je ova firma, osim nove Turističke mape grada, izdala i jednu mapu sa naznačenim mestima na kojima se odvija noćni život Beograda, a kako je najavila, pri kraju su pripreme za puštanje u rad i višejezičnog digitalnog vodiča kroz Beograd na smart telefonima.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор