„Slobodna zona Zrenjanin“ najbolja u Evropi

made-in-germany-rs-slobodna-zona-zrenjanin

Poslovni magazin „FDI“, koji izdaje ugledni britanski list „Fajnenšl tajms“, proglasio je „Slobodnu zonu Zrenjanin“ za najbolju u Evropi po podsticajima za investitore. Zrenjaninska slobodna zona nudi investitorima izuzeće od carina prilikom uvoza i izvoza sirovina, opreme koja će biti korišćena, materijala za infrastrukturu, ali i razne druge pogodnosti.

Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina naglašava da je „Slobodna zona Zrenjanin“ ovakvo priznanje zaslužila jer investitori koji tu započinju svoje poslovanje mogu sami da biraju podsticaje kao podršku za svoje investicije.

– Prostor i objekti u našoj Slobodnoj zoni se izdaju, prodaju, ili se zemljište, potpuno opremljeno infrastrukturom, prodaje uz određene uslove, pre svega one koji se tiču broja zaposlenih i veličine investicije. Na taj način može se postići mnogo niža cena, a čak se prostor može dobiti i bez naknade, pod uslovom da investitor planira velika ulaganja uz zapošljavanje velikog broja radnika – objašnjava Janjić i napominje da je saradnja grada sa ispostavom carine u Zrenjaninu izuzetno dobra, prenosi „Economy.rs“.

Gradonačelnik Zrenajnina naglašava kako su veoma ponosni na ocenu Slobodne zone od strane britanskog magazina, a da je ona rezultat dugog rada gradske uprave i administracije, koja je Zonu organizovala tako da izlazi u susret investitorima.

– Nadamo se, a i sigurni smo da će sve to rezultirati novim investicijama u našem gradu, odnosno velikim brojem novih radnih mesta, čiji nedostatak predstavlja najveći problem u Zrenjaninu. Lokalna samouprava će zato učiniti sve da se taj problem u najskorije vreme i reši – kaže Janjić.

„Slobodna zona Zrenjanin“ je jedna od četiri slobodne zone u Srbiji, u čijim se okvirima značajno smanjuju troškovi poslovanja, čak i do 40 procenata. Pored slobodnog izvoza i uvoza roba i usluga, „Slobodna zona Zrenjanin“ omogućava svojim korisnicima i da slobodno koriste strane fondove stvorene vođenjem biznisa u Zoni.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор