Digitalni turistički vodič kroz Beograd

made-in-germany-rs-belgrade-info-guide-app

Kao i druge svetske metropole i Beograd od nedavno ima sveobuhvatni, višejezični digitalni turistički vodič u formi besplatne „offline“ android aplikacije, pod imenom „Belgrade Info Guide“. U skladu sa modernim tehnologijama, novi „android“ vodič pre svega je namenjen turistima i gostima Beograda, kako bi se što lakše snašli u našem glavnom gradu, ali i našim sugrađanima koji žele da bolje upoznaju svoj grad i informišu se o aktuelnim dešavanjima.

„Belgrade Info Guide“ je nastao u saradnji domaće kompanije „Bg Info Box“ i Turističke organizacije Beograda, kao rezultat dugogodišnjeg zajedničkog rada i ulaganja u receptivni turizam. Ova aplikacija ujedno predstavlja i digitalnu verziju istoimenog, štampanog vodiča kroz Beograd, koja objedinjuje sve informacije, savete i putokaze namenjene posetiocima naše prestonice.

Aplikacija „Belgrade Info Guide“ sadrži preglednu „offline“ mapu grada, informacije o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Beograda, kalendar kulturnih dešavanja, pod nazivom „Belgrade This Month“, vodič „Where to…?“, koji upućuje gde se smestiti, gde jesti, gde se zabavljati, gde kupovati, a tu je i višejezični audio vodič sa 42 znamenitosti Beograda, kao i kategorija „Moj Beograd“ u kojoj korisnik može da zabeleži lokacije na kojima je bio, one gde planira da ode ili da formira sopstvenu lokaciju.

– Budući da se broj posetilaca Beograda stalno povećava i da je „Lonely Planet“ Srbiju i naš grad proglasio jednom od Top 10 „Best to visit“ destinacija za 2015. godinu, odlučili smo da na najbolji način dočekamo naše goste, odnosno da im besplatno omogućimo korišćenje višejezičnog, zabavnog i informativnog vodiča kroz Beograd. Kao partner Turističke organizacije Beograda, već punih 15 godina se bavimo izdavaštvom u oblasti receptivnog turizma, publikujući i distribuirajući besplatne mape grada i zvanični vodič za naš glavni grad, „Belgrade Info Guide“, pa ova android aplikacija predstavlja nadogradnju naših štampanih publikacija – objašnjava za „made-in-germany“ Biljana Nedeljković PR menadžerka preduzeća „Bg Info Box“.

Sama aplikacija funkcioniše veoma jednostavno. Dok šetate gradom slušajući muziku i, na primer, prolazite pored Trga Republike, aplikacija prekida muziku i zvučnim signalom vas obaveštava da se nalazite na najstarijem gradskom trgu, pa možete pustiti audio vodič i saznati nešto više o njemu. Na ovaj način korisniku je omogućeno da upozna Beograd na zabavan način, kao i da se, prolazeći kroz kategorije u samoj aplikaciji, informiše o znamenitostima, ustanovama kulture, najboljim hotelima, restoranima, kafićima i prodavnicama. Stoga je aplikacija namenjena ne samo turistima, već i samim Beograđanima koji žele da su u toku sa gradskim dešavanjima (izložbama, koncertima, žurkama, novim restoranima, ali i da saznaju neku od tajni vezanih za znamenitosti grada.

Belgrade Info Guide“ android aplikacija može se besplatno preuzeti sa „Google Play Store“. Jednom preuzeta aplikacija funkcioniše u „offline“ režimu, odnosno korisniku nije potrebna internet konekcija kako bi je koristio.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор