„Luka Novi Sad“ postigla apsolutni rekord

made-in-germany-rs-luka-novi-sad

U preduzeću „Luka Novi Sad“ tokom novembra je pretovareno 152.478 tona robe, što predstavlja apsolutni rekord, nakon dosadašnjeg najboljeg rezultata iz juna 2012. godine, kada je bilo pretovareno 143.315 tona.

Direktor „Luke Novi Sad“ Aleksandar Milovančev istakao je da nikada ranije u istoriji luke nije postignut ovako visok mesečni rezultat, kao i da očekuje da će konačni rezultat pretovara robe na kraju godine biti veći od 900.000 tona, prenosi agencija „Tanjug“.

– Do kraja novembra pretovareno je oko 850.000 tona, što je za 100.000 tona više od ukupnog prošlogodišnjeg pretovara koji je iznosio 748.236 tona. Unapređenje i poboljšanje poslovanja „Luke Novi Sad“ rezultat je poboljšanja uslova rada i povećanja kapaciteta. Završili smo izgradnju novog vertikalnog keja koji je omogućio da treći levak radi punim kapacitetom, obala luke sada je obeležena „Dunav-blokovima“, što je po propisima JP „Vodevojvodine“. Uvedena je i nova računarska mreža, opremljen novi teretni ulaz za rasute terete i obnovljena i uređena signalizacija i saobraćajnice u krugu same luke – objasnio je Milovančev i najavio da će naredne nedelje biti otvoren novi deo luke, koji će značajno doprineti smanjenju vremena potrebnog za pretovar robe.

Po njegovim rečima, u novom delu luke postavljena je nova sonda za automatsko uzorkovanje, koja će ubrzati postupak i omogućiti elminisanje vozila sa eventualno nekvalitetnom robom bez stvaranja gužve, što će dodatno doprineti značajnom smanjenju vremena pretovara.

– Prema saznanjima sa kojima raspolažem, „Luka Beograd“ je za celu godinu izvršila pretovar oko 200.000 tona robe, dok je „Luka Novi Sad“ samo u novembru pretovarila pomenutih 152.478 tona. Naša luka će i ubuduće poboljšanjem sopstvenih kapaciteta raditi na povećanju pretovara, a ovo je inače, i jedina luka u Srbiji koja je ostala u državnom vlasništvu – naglasio je Milovančev i izrazio uverenje da će menadžment ovog preduzeća uspeti da u inostranstvu pronađe zainteresovanog partnera za javno privatno partnerstvo.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор