Mogućnosti za osnivanje banke dijaspore

made-in-germany-rs-bank
Povodom nedavne poslovne konferencije „Srbija i Dijaspora“ na kojoj je izložena inicijativa za osnivanje specijalizovane finansijske organizacije u Srbiji za potrebe dijaspore, danas će u Privrednoj komori Beograda biti održan Okrugli sto na kome će se govoriti o mogućnostima osnivanja banke dijaspore.

Kako izveštava agencija „Tanjug“, ideja je da se obezbedi podrška srpskoj dijaspori za osnivanje odgovarajuće finansijske organizacije – banke dijaspore, koja bi trebala da doprinese efikasnijoj upotrebi transferisanog novca u matici.

Cilj organizovanja ovakvog događaja bio bi sagledavanje mogućnosti za povećanje obima ulaganja dijaspore, kao i mera i aktivnosti za poboljšanje njihove efikasnosti radi ostvarivanja većih koristi za Srbiju, ali i razmatranje iskustva drugih zemalja koje imaju brojnu dijasporu i razvijene oblike saradnje sa svojom matičnom državom.

Iz Privredne komore Beograda saopšteno je da će uvodničari u temu skupa biti predsednik Sekcije za bankarstvo Društva ekonomista Beograda Milan Vujović, zamenik direktora Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima iz regiona Aleksandar Vlajković i specijalni savetnik u toj Kancelariji Milomir Mandić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор