Malverzacije „Dojče banke“ u SAD?

made-in-germany-rs-deutsche-bank

Američke Federalne rezerve ustanovile su ozbiljne probleme u poslovanju nemačke „Dojče banke“ u SAD, a naročito u objavljenom finansijskom izveštaju ove banke.

U pismu zvaničnicima „Dojče banke“, upućenom još 11. decembra prošle godine, zvaničnik američkih Federalnih rezervi je za informacije o finansijskom poslovanju nekih američkih filijala nemačke banke napisao da su „lošeg kvaliteta, netačne i nepouzdane“, navodi „Volstrit džurnal“, a prenosi agencija „Beta“.

U pismu Američke finansijske vlasti upozoravaju banku da nije postigla „nikakav napredak“ u rešavanju ustanovljenih problema. Predstavnik „Dojče banke“ izjavio je povodom ovog slučaja da banka radi na jačanju sistema kontrole, kao i da je za rešavanje tog pitanja potrebno milijardu eura ulaganja.

Strane banke su pod istragom američkih vlasti zbog načina poslovanja u SAD. „Njujork tajms“ je početkom meseca preneo da nemačka „KomercBank“, posle „Dojče banke“ druga po veličini banka u Nemačkoj, u kojoj država poseduje 17 procenata kapitala, pregovora s američkim vlastima o visini kazne koju treba da plati, jer je prekršila embargo SAD na poslovanje s Iranom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор