Udvostručen profit „Dojče banke“

made-in-germany-rs-deutsche-bank

Najveća banka u Nemačkoj, „Dojče banka“, objavila je da je u 2014. godini više nego udvostručila svoj neto profit, zaradivši 1,7 milijardi eura.

Očekivanja analitičara koji su učestvovali u anketi agencije „Faktset“, predviđala su neto zaradu „Dojče banke“ od 1,3 milijarde eura, nakon što je banka u 2013. godini ostvarila profit od 681 milion eura, prenosi agencija „Frans pres“.

Prihodi vodeće nemačke banke iz Frankfurta prošle godine su bili stabilni na 32 milijarde eura, što se poklopilo sa očekivanjima.

Jirgen Fičen i Anšu Jain, izvršni direktori banke, navode da su sva četiti ključna sektora banke prvi put pre oporezivanja zabeležila profit veći od milijardu eura. Kako su istakli, iako su ohrabreni poslovnim rezultatima, vredno rade na daljem smanjenju troškova, jačanju baze kapitala i povećanju isplate akcionarima.

U saopštenju banke se navodi i da su troškovi „Dojče banke“ povezani sa brojnim parnicama, koji su u prethodnim godinama bili veliki, sada smanjeni. Banka je u četvrtom kvartalu ostvarila neto profit od 441 milion eura, nakon gubitaka iz trećeg kvartala i poslednjeg tromesečja 2013. godine, dodaje se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор