Skok akcija Dojče banke usred lošeg perioda

made-in-germany-rs-deutsche-bank

U situaciji kada se nemačka “Dojče banka” suočava sa nizom skandala i nepostizanjem zacrtanih ciljeva vezano za profit, a samo dan pošto su dva njena izvršna direktora podnela ostavke, na Frankfurtskoj berzi akcije ove banke skočile su za skoro 8,0 procenata.

Trenutno se protiv najveće nemačke banke vodi oko 6.000 parničnih postupaka, a prošlog meseca banka je, zbog učešća u skandalu povezanom sa manipulacijama kamatnim stopama, kažnjena sa rekordnih 2,5 milijardi dolara.

Anšu Jain (52) i Jirgen Fičen (66), dvojica izvršnih direktora ove banke, saopštili su povodom odlaska iz kompanije, da podnose ostavke na svoje funkcije, ali da će Jain otići iz banke krajem juna, a Fičen će ostati do maja 2016. godine, kada se održava godišnji sastanak akcionara Dojče banke.

Na pozicijama izvršnih direktora njih dvojica se nalaze od 2012. godine i trebalo je da im ugovori isteknu u martu 2017. godine, navodi se u saopštenju nemačke banke.

Kako prenosi agencija “Frans pres “, njih dvojicu u julu bi trebalo da zameni član Nadzornog odbora Dojče banke, Džon Krajan (54), koji će, nakon što i Fičen ode sa te funkcije, ostati jedini izvršni direktor.

I pored svih ovih previranja u organizaciji i efikasnosti poslovanja “Dojče banke”, vrednost njenih akcija je na Frankfurtskoj berzi skočila za 7,91 posto, na 29,80 eura po akciji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор