Živine sijalice Vršac zamenjuje led svetlom

made-in-germany-rs-sijalice

Grad Vršac će 800 živinih sijalica na svojoj javnoj rasveti zameniti natrijumovim i led osvetljenjem, a uz to će osposobiti i oko 100 stubova za rasvetu, što će ukupno koštati 246.000 eura.

Kako najavljuju u gradskoj upravi, biće postavljen i „pametni orman“ za regulaciju potrošnje struje, dok će stare živine sijalice biti odlagane po normativima EU, uz prateću tehničku dokumentaciju i stručni nadzor, prenosi portal “eVršac”.

Na tenderu za izvođača ovih radova najpovoljniju ponudu je dala je firma „Tehnika“ AD, čija cena iznosi 245.909,40 eura, tako da je njima i pripao posao zamene uličnih sijalica u Vršcu.

Projekat zamene sijalica na javnoj rasveti realizuje se zahvaljujući projektu „Zelena svetlost za bezbednost i održivost puteva“, koji se finansira iz predpristupnih fondova (IPA) programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.

Vrednost celog projekta procenjena je na 797.067,60 eura, od čega će 85 procenata biti finansirano iz IPA fondova. Partneri u ovom projektu su vršačko Javno preduzeće za izgradnju, razvoj i uređenje grada i područja opštine „Varoš“ i Opština Deta u Rumuniji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор