Neto profit Dojče banke pao za 98%

made-in-germany-rs-deutsche-bank

Dojče banka je u drugom kvartalu ove godine zabeležila katastrofalan pad neto profita na 20 miliona eura (22 miliona dolara), što je za 98 posto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Krivica se pripisuje “slabom” poslovnom okruženju i složenom procesu restrukturiranja koje sprovodi generalni direktor DŽon Krajan. Loši rezultati daleko su i ispod očekivanja analitičara koji su u anketi agencije „Factset“ u proseku prognozirali iznos neto profita od 188 miliona eura, prenosi agencija „Frans pres“.

Dobit Dojče banke od 408 miliona eura pre oporezivanja, zabeležila je pad od 67 posto, a prihod od 7,4 milijarde eura je pao za 20 posto, u odnosu na drugi kvartal 2015.

„Naši rezultati pokazuju da smo u procesu kontinuiranog restrukturiranja, ali sam zadovoljan napretkom koji se postiže. Ako uslovi sadašnjeg slabog ekonomskog okruženja opstanu i nadalje, moraćemo da budemo još ambiciozniji u pogledu rokova i intenziteta našeg restrukturiranja“, naveo je u svom saopštenju direktor Krajan.

Generalni direktor Krajan se bori da uveri tržišta i regulatore da je Dojče banka u sigurnim rukama, nakon što ju je Međunarodni monetarni fond u junu okarkterisao kao “veliki sistemski rizik”. Cena akcija Dojče banke pala je ove godine, potkopana strahom od Bregzita i zabrinutošću zbog slabosti italijanskog bankarskog sektora, piše francuska novinska agencija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор