“Imlek” pomaže razvoj poljoprivrede na Kosovu

made-in-germany-rs-mleko-casa

Generalni direktor kompanije “Imlek” Slobodan Petrović i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić potpisali su Memorandum o strateškoj saradnji i zajedničkom ulaganju u podizanje kapaciteta mlekarske industrije na području Kosova i Metohije (KiM).

Zahvaljući ovom sporazumu, proizvođačima sirovog mleka u srpskim sredinama na KiM biće obezbeđen siguran otkup proizvoda, ali i unapređenje znanja i tehnologije proizvodnje, kao i pristup novim tržištima, prenose mediji u Srbiji.

Nakon potpisivanja memoranduma Đurić je izjavio da će ovakva saradnja u narednim mesecima i godinama omogućiti da se na KiM razvije ne samo mlekarska industrija, već i da se vrati život u srpske sredine u kojima je poljoprivreda nekada bila jedan od glavnih izvora prihoda.

– U saradnji sa kompanijom “Imlek” doneli smo rešenja koja će omogućiti pre svega siguran otkup mleka, što je jedan od preduslova uspešne proizvodnje u mlekarstvu. Kroz saradnjiu sa jednom od najuspešnijih kompanija u toj oblasti, poljoprivrednici će imati priliku da se zajedno razvijaju – istakao je Đurić i podsetio da će program koji je Vlada Srbije usvojila za ovu godinu, a koji podrazumeva otvaranje više od 30 mini farmi na severu KiM, takođe doprineti oživljavanju stočarstva u južnoj srpskoj pokrajini.

Direktor “Imleka” Slobodan Petrović naglasio je da je tržište KiM izuzetno važno za ovu kompaniju koja je i do sada tamo plasirala svoje proizvode, ali odatle nije nabavljala sirovinu, što će ubuduće biti omogućeno. On je napomenuo da je “Imlek” do sada investirao u sirovinsku bazu više od 60 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор