Beograd i ove godine podstiče preduzetništvo

made-in-germany-rs-nezaposleni

Sekretarijat za privredu Beograda raspisao je Poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica teže zapošljivih kategorija sa teritorije grada Beograda.

Konkurs se sprovodi u saradnji sa Filijalom za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradskim centrom za socijalno preduzetništvo Beograda.

Subvencije za samozapošljavanje dodeljuju se nezaposlenim licima isključivo za osnivanje i registraciju privrednih društava, odnosno preduzetničkih firmi, u kojima će korisnici podsticajnih sredstava zasnovati radni odnos na neodređeno vreme i obavljati delatnost za koju je privredni subjekt registrovan. Ukupan iznos sredstava koje Grad ovim putem dodeljuje je 5 miliona dinara, dok su pojedinačne subvencije u visini od 200.000 dinara po korisniku.

Prijavu mogu podneti lica prijavljena na evidenciju nezaposlenih Filijale za grad Beograd NSZ, i to: nezaposlena lica starija od 45 godina, lica sa invaliditetom bez obzira na godine starosti, samohrani roditelji bez obzira na godine starosti, lica koja su bila na izdržavanju kazne zatvora, žrtve trgovine ljudima, zlostavljanja, zanemarivanja, nasilja i eksploatacije, roditelji dece sa invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja, interno izbegla i raseljena lica, povratnici po sporazumu o readmisiji, kao i etničke manjine.

Konkurs je otvoren do 15. jula 2014. godine, a svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove, prateću dokumentaciju mogu preuzeti sa sajta grada Beograda (www.beograd.rs) ili u Sekretarijatu za privredu i Centru za socijalno preduzetništvo grada Beograda (http://www.gradski.centar.rs).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор