Počinje Sajam hortikulture “Beoplantfair”

made-in-germany-rs-beoplantfair

Sajam hortikulture “Beoplantfair” predstaviće na Beogradskom sajmu od 23. do 26. aprila popularni “Sajam cveća”, izložbu lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode”, izložbu baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme, kao i izložbu komunalnih vozila, prateće opreme i urbanog mobilijara “Komex”.

Ovogodišnji Sajam hortikulture, osim uzgajivača cveća i cvetnog materijala, na jednom mestu će okupiti i više od 100 domaćih i stranih izlagača iz oblasti voćarstva, vinogradarstva, pčelarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, uzgoja i održavanja zelenih površina, pejzažne arhitekture, ali i hortikulturne i komunalne mehanizacije i prateće opreme.

“Beoplantfair”, a u okviru njega i “Sajam cveća”, kao najveća bašta na Balkanu ovog aprila, ipak su mnogo više od spoja lepog i korisnog. Privredna, ekonomska i ekološka dimenzija ove manifestacije znatno su šire od one estetske kao svakako najpopularnije, prenosi agencija „Tanjug“.

Već na samom otvaranju, posetioci će imati prilike da se upoznaju sa projektom Ministarstva pravde i Kazneno popravnog doma „Zabela“, “Srbijašuma” i beogradskog Šumarskog fakulteta, pod nazivom “Jedna sadnica za jednog ratnika”. Ovo svojevrsno obeležavanje Cerske bitke pošumljavanjem puta kojim je u Prvom svetskom ratu prošla srpska vojska, deo je pratećeg programa sajma, navodi se u saopštenju Beogradskog sajma.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор