Počela proizvodnja Volkswagenovog električnog kombija

Iz Folksvagenove fabrike u Hanoveru počeli su da izlaze prvi primerci električnog kombija ID. Buzz. Isporuke evropskim kupcima počeće već ove jeseni, dok za kupce u SAD isporuke neće početi pre kraja 2023. godine.

Kako bi bio omogućen početak proizvodnje električnih vozila u Hanoveru, tamošnja fabrika je u poslednje dve godine unapređena kako bi mogla da izrađuje električa vozila, a oko 4.000 radnika je završilo specijalizovanu obuku.

Inače, pored putničke verzije kombija, počela je i serijska proizvodnja teretne varijante, modela ID. Buzz Cargo. Dva nova električna vozila pridružiće se VW Multivanu (T7) i Transporteru (T6.1), koji se još uvek prave sa konvencionalnim motorima (SUS).

ID. Buzz u Nemačkoj startuje sa cenom od 46.455 eura za Cargo verziju, uz uračunatu državnu subvenciju, a što se tiče putničke verzije sa 5 sedišta, početna cena za ID. Buzz Pro kreće od 56.606 €, takođe uz subvenciju.

VW komercijalna vozila nameravaju da tokom 2022. godine na tržište plasiraju 15.000 ovih električnih kombija, a kada proizvodnja bude dostigla pun obim, sa fabričkih traka će silaziti čak 130.000 vozila godišnje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор