VW napokon predstavio električni kombi ID. Buzz

Nemački Volkswagen je napokon objavio fotografije i tehničke detalje dugo najavljivanog električnog kombija ID. Buzz, električnog naslednika nadaleko popularnog kombija Typ 2, koji je sredinom prošlog veka punio puteve širom sveta i važio za ikonu hipi pokreta.

Pored putničke, tržištu je ponuđena i teretna ID. Buzz Cargo verzija, obe sa standardnim međuosovinskim rastojanjem, izgrađene na Folksvagenovoj modularnoj MEB mehaničkoj platformi razvijenoj za ID generaciju električnih automobila. Putnička verzija ID. Buzz poseduje bateriju od 82 kWh i pet sedišta, dok kargo verzija raspolaže i tovarnim prostorom u koji mogu da se smeste dve euro palete. Širina oba ova modela iznosi 1.985 mm, dužina 4.712 mm, međuosovinsko rastojanje im iznosi 2.988 mm, dok je visina putničke verzije 1.937 mm, a teretne za 1 mm veća, prenosi B92.

Kombi će u evropske prodajne salone stići u trećem kvartalu ove godine i u početku će se nuditi sa pet sedišta (dva reda), mada je najavljeno da će nešto kasnije u prodaju biti pušten i šestosed (sa tri reda po dva sedišta) sa standardnim međuosovinskim rastojanjem. Sedmosed sa konfiguracijom 2/3/2 i produženim međuosovinskim rastojanjem trebalo bi da stigne na evropsko tržište već sledeće godine, a kargo varijanta će biti ponuđena sa sedištem za vozača i suvozačkom klupom sa dva sedišta ili sa dva pojedinačna sedišta.

Volkswagen još nije otkrio koliko je procenjeni radijus kretanja kombija sa punom baterijom, ali je saopštio da će za početak ID. Buzz imati bateriju kapaciteta 82 kWh i električni motor sa 204 KS (150 kW) i obrtnim momentom od 310 Nm, uz pogon na zadnju osovinu. Veći izbor baterija i različitih izlaznih snaga električnog pogona VW najavljuje već za sledeću godinu. Maksimalna brzina verzije sa 204 KS ograničena je na svega 145 km/h, dok podatak o ubrzanju do stotke još uvek nije saopšten.

Folksvagenov novi električni kombi moći će da se puni na brzim DC punjačima snage do 170 kW, a 30 minuta punjenja omogućiće dopunu do 80 posto punog kapaciteta baterije. Iz kompanije najavljuju da će cene oba modela ID. Buzz biti uskoro saopštene.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор