Da li će ID.3 postati „električni Golf“?

Nemački Volkswagen je krajem leta počeo da isporučuje kupcima u Evropi prve primerke svog električnog hečbeka ID.3. Mesec i po dana kasnije broj isporučenih vozila se popeo na 14.000, a narudžbina na čak 38.000.

Nemački proizvođač vozila navodi da su u kompaniji zadovoljni početkom prodaje svog prvog modela iz nove generacije električnih automobila, uprkos početnom odlaganju zbog problema sa softverom, zbog čega su bili prinuđeni da vozila isporuče sa isključenim pojedinim funkcijama i sadržajajima, dok pomenuti problemi ne budu rešeni.

Inače, nemačka kompanija sa sedištem u gradu Volfsburgu vidi u modelu ID.3 električnog naslednika Golfa i veruje da će ovaj automobil u budućnosti doprineti masovnijoj elektrifikaciji evropskog voznog parka, prenosi B92.

Folksvagen je uložio puno truda i sredstava u razvoj i proizvodnju električnih automobila kao što su hečbek ID.3, SUV ID.4 i najavljeni miniven ID.Buzz. Takođe, investicionim planom kompanija je planirala da do 2024. godine uloži ukupno 33 milijarde eura u električnu mobilnost, uključujući tu i proizvodnju baterija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор