Dojče Banka profitira treći kvartal zaredom

Uprkos krizi izazvanoj virusnom pandemijom, a u jeku vanrednih vladinih ekonomskih mera i pomoći poslovnom sektoru, najveći nemački krediter Dojče banka već treće tromesečje za redom prijavljuje da posluje sa profitom.

U direkciji za investiciono poslovanja Dojče banke nakupio se glavni profit od 309 miliona eura, što je dijametralno suprotno od gubitka od 832 miliona eura iz istog perioda prošle godine, prenosi agencija Tanjug.

Iako su joj analitičari prognozirali pad profita, Dojče banka je u periodu od jula do septembra ostvarila neto profit od 182 miliona eura. Za ostvareni kvartalni rast najzaslužniji je bio sektor za investiciono bankarstvo, čiji prihodi su porasli za 42 procenta međugodišnje, navodi se u saopštenju banke.

Ukupni prihodi Dojče banke su u trećem kvartalu dostigli 5,9 milijardi eura, što je znatno povećanje u poređenju sa istim periodom prošle godine kada su iznosili 5,3 mililjarde. Inače, banka je u julu prošle godine redefinisala svoje poslovanje u pokušaju da smanji troškove i poveća profitabilnost svog poslovanja, navodi Biznis&Finansije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор