PKS poziva poslodavce da učestvuju u dualnom obrazovanju

Privredna komora Srbije (PKS) je pozvala poslodavce da se u narednoj školskoj 2023/2024. godini uključe u program dualnog obrazovanja, za šta prijavu mogu podneti najkasnije do 30. novembra ove godine.

Zainteresovane kompanije mogu da se prijave putem specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ na kojem treba da kreiraju profil kompanije i na jednostavan način, u tri koraka, podnesu prijavu za uključivanje u program dualnog obrazovanja.

Broj obrazovnih profila koji su u ponudi za realizaciju po dualnom modelu veći je iz godine u godinu, pa će tako u narednoj školskoj 2023/2024. poslodavci imati mogućnost da, pored već postojećih 65 obrazovnih profila, buduće kadrove školuju i za 6 novih profila: elektrotehničar energetike, tehničar dizajna grafike, tehničar drumskog saobraćaja, nautički tehničar-rečni smer, tapetar-dekorater i cvećar-vrtlar.

Poslodavci prilikom prijavljivanja elektronskim putem treba da pošalju izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i zahtev za akreditaciju. Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. decembra, takođe elektronskim putem na mejl: obrazovanje@pks.rs ili poštom na adresu Privredne komore Srbije. Više informacija može se naći na internet stranicama https://pks.rs/ i https://dualnoobrazovanje.rs/.

U Srbiji se više od 700 kompanija nalazi u sistemu dualnog obrazovanja, a kroz ovaj model školovanja do sada je prošlo više od 10.500 učenika, što nedvosmisleno pokazuje da je ovaj model osmišljen upravo prema realnim kadrovskim potrebama privrede.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор