Novi BMW modeli imaće ekrane za video igrice

Nemački BMW je još jedan u nizu proizvođača motornih vozila koji će u svojim automobilima omogućiti igranje video igrica na ekranu multimedijalnog sistema.

Kompanija Tesla je opcijom Passenger Play uspešno uvela ovu mogućnost, a dalji rast ekrana i njihove rezolucije učinio je implementaciju video igrica neminovnom. Tako je došlo do trenda koji je nastao kao posledica elektrifikacije i specifičnosti koje električni pogon donosi u načinu korišćenja automobila, prenosi b92.

U slučaju BMW-a u pitanju je saradnji sa švajcarskom kompanijom AirConsole, koja nudi gejming platformu za pristup uobičajenim igricama putem televizora ili multimedijalnih sistema u automobilu. Igrice će direktno pokretati softver ugrađen u vozilo, a samo upravljanje će biti moguće preko uparenog mobilnog uređaja.

U kompaniji naglašavaju da uvođenjem nove opcije čekanje u vozilu postaje znatno podnošljivije, a pri tome se posebno misli na vreme čekanja dok se pune baterije električnih automobila. AirConsole se kroz novu BMW-ovu uslugu fokusira na multiplejer igrice, trenutno nudi oko 185 različitih naslova, ali još uvek nije poznato šta će sve biti ponuđeno.

Nova usluga će biti dostupna od 2023. godine, iako još nije poznato na kojim sve modelima, a sve što korisnik treba da uradi da bi je koristio, osim što mu treba BMW sa velikim ekranom, jeste da spoji smartfon sa ekranom putem QR koda.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор