Penzioner ukrao i prodao 90 tona železničkih šina

Nemačka policija je uhapsila penzionera koji je sa napuštene pruge ukrao 90 tona šina i prodao ih kao staro gvožđe za 16.000 eura. Tim povodom Dojče vele podseća da u ovoj zemlji stopa siromaštva među starijom populacijom alarmantno raste.

Osamdeset policajaca je u gradu Gerlicu na istoku zemlje u utorak upalo u stan 73-godišnjeg penzionisanog Nemca zbog sumnje da je ukrao 600 metara šina, a potom ih prodao kao staro gvožđe, zaradivši pritom 16.000 eura.

U stanu prestupnika pronađeno je oko 10.000 eura u kešu, a navodno i saučesnik u krađi. Takođe je zaplenjen i alarmni pištolj, kao i nezakoniti tip vazdušne puške. Policija je u saopšenju navela da je tako veliki broj ljudi učestvovao u akciji hapšenja, jer se radi o prestupniku sa krivičnim dosijeom, već poznatom od ranije po kršenju zakona o nošenju oružja.

U saopštenju se dodaje da je još sredinom prošle godine policija prvi put posumnjala da neko odnosi šine sa napuštene pruge kod stanice Kodersdorf u blizini Gerlica, a kako se procenjuje, do sada je ukupno ukradeno oko 90 tona šina.

“Siromaštvo među starijom populacijom u Nemačkoj je u porastu već godinama. Prema izveštajima vlade, gotovo polovina penzionera u zemlji ima prihode niže od 800 eura. Pritom, cene stanarina i prevoza stalno rastu”, napominje Dojče vele.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор