U Berlinu od arapskog klana oduzeto 77 nekretnina

Nemačka policija je u Berlinu zaplenila 77 stanova i kuća koje su bile u vlasništvu jednog od najvećih arapskih kriminalnih klanova, a čija je vrednost procenjena na 9,3 miliona eura, prenosi „Dojče vele“.

Nemački javni medijski servis podseća da je policiji po novom zakonu dozvoljeno da oduzima imovinu stečenu na nezakonit način, i navodi da se u ovom slučaju radi se o arapskom klanu poznatom po inicijalu „R“, čiji su članovi mahom Libanci.

Prema navodima državnog tužioca Jorga Raupaha, zbog sumnje da su prali novac do sada je pod istragom 16 članova ovog klana. On, međutim, nije saopštio više podataka o osumnjičenima, ali je rekao da još uvek niko od njih nije uhapšen, prenose svetski mediji.

Oduzimanje nekretnina koje pripadaju klanu usledilo je nakon finansijske istrage. U izveštaju berlinske policije se navodi da se radi o desetinama nepokretnosti, među kojima su kuće, stanovi u zgradama, apartmani i bašte.

Istraga na ovom slučaju je trajala četiri godine, a počela je posle pljačke banke 2014. godine, kada je odnešeno oko 9,16 miliona eura. Iako novac nikada nije pronađen, za tu pljačku je osuđen jedan pripadnik upravo ovog arapskog klana. Tokom četvorogodišnje istrage utvrđeno je da su braća osuđenog kupovala imovinu na periferiji grada, iako su se neki od njih izdržavali od socijalne pomoći.

Članovi klana R su osumnjičeni i za neke spektakularne krađe u Berlinu izvršene tokom prošle godine, kada su četiri člana klana, uzrasta od 18 do 20 godina, uhapšena zbog sumnje da su iz muzeja Bode ukrali 100 kilograma težak kanadski zlatnik vredan 3,7 miliona eura. Zlatnici nisu nikada pronađeni, a uhapšeni su oslobođeni usled nedostatka dokaza.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор