Nemačka pomogla u hvatanju srpskih Pink Pantera

made-in-germany-rs-pink-panter

U akciji španske policije, izvedenoj u saradnji sa nemačkom policijom i beogradskim Interpolom, u Barseloni je u petak uhapšeno pet srpskih državljana, pripadnika bande Pink Panter, tokom pljačke zlatare iz koje su za samo 48 sekundi izneli nakit vredan 400.000 eura.

Lopovi su uhvaćeni na delu, u trenutku kada su bežali iz zlatare, a jedan od njih je sa revolverom u rukama pokušao da pobegne do obližnje ulice, gde ga je policija zaustavila ispalivši dva pucnja u vazduh, prenosi agencija “Tanjug”.

U saopštenju objavljenom na sajtu španske policije navodi se da su tri osobe uhapšene par metara od zlatare, a nekoliko minuta kasnije i četvrta koja je najpre uspela da pobegne. Španski policajci su u ovoj akciji presretanja zaplenili revolver i povratili ukradeni nakit.

Kako je dalje objašnjeno u saopštenju, španska policija je u ponedeljak dobila od nemačkih vlasti informaciju o iznenadnom dolasku jednog srpskog državljanina iz Beograda u Barselonu, a koji je blizak organizovanoj međunarodnoj grupi lopova, poznatoj pod imenom Pink Panter.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор