Penasti sunđeri iz Bačke Topole

made-in-germany-rs-pana-foamtec
U industrijskom parku u Bačkoj Topoli, Austrijsko-nemačka kompanija „SSA PANA Foamtec“ kupila je zemljište i započela izgradnju proizvodne hale, u kojoj će za početak posao dobiti 20 radnika.

Fabrika za proizvodnju artikala od penastog sunđera, koji se koriste u automobilskoj, elektronskoj i drvnoj industriji, u skladu sa planom, počeće da posluje na ovoj lokaciji najkasnije do aprila 2014. godine, prenosi novosadski „Dnevnik“.

U izgradnju fabrike kompanija je investirala 500.000 eura, od čega je oko 300.000 eura namenjeno za izgradnju hale od približno 1.000 kvadratnih metara, kao i za obezbeđivanje izgradnje neophodne infrastrukture, dok će za mašine u novom pogonu i zapošljavanje 20 radnika biti uloženo još preostalih 200.000 eura.

Lokalna samouparava Bačke Topole je, da bi privukla investitore u gradski industrijski park, tokom prošle godine finansirala uvođenje struje, vodovodne, sanitarne mreže i gasa, a sada je u toku i asfaltiranje pristupnih saobraćajnica od oko 350 metara dužine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор