Opelov centar za motore budućnosti

made-in-germany-rs-opel-zgrada

Nemačka kompanija „Opel“ započeće u svom sedištu u Riselshajmu realizaciju obimnog građevisnkog projekta koji podrazumeva ulaganje 210 miliona eura u izgradnju novog Centra za razvoj i testiranje čistijih motora, prenosi „B92“.

Kompleks zgrada u sastavu ovog Centra, od kojih će najviša imati sedam spratova, gradiće se u jugozapadnom sektoru opelovog međunarodnog tehničko-razvojnog centra (ITDC), a od 2017. godine u ovim fabrikama inženjeri i tehničari iz „Opela“ počeće da razvijaju pogonske agregate budućnosti. Novi Centar takođe će služiti i kao baza za 43 platforme za testiranje performansi najnovije generacije motora.

Projekat izgradnje Centra deo je investicije najavljene 2013. godine, u okviru koje je 230 miliona eura namenjeno za novo postrojenje za razvoj i testiranje u ITDC centru, kao i za test-centar Rodgau-Dudenhofen. Najveći deo investicije, 210 miliona eura, biće uloženo u Riselshajm.

Kompleks Centra za razvoj i testiranje čistijih motora zauzimaće ukupnu površinu od oko 13.000 kvadratnih metara, a ovo je najveća investicija u gradu u kome se nalazi „Opelovo“ sedište još od otvaranja novog proizvodnog pogona 2002. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор