Pirot gradi postrojenje za separaciju otpada

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Regionalna sanitarna deponija u Pirotu, jedna od najsavremenijih u Srbiji, dobiće do kraja ove godine postrojenje za sekundarnu separaciju otpada, čime će se omogućiti reciklaža otpada, kao i duži vek same deponije, prenosi agencija Tanjug.

– Kroz postrojenje za sekundarnu separaciju otpada prolaziće kamioni sa otpadom, gde će se zatim sortirati onaj deo otpada koji može da se reciklira, a posebno metal, pet ambalaža, papir i slično, dok će se onaj otpad namenjen za odlaganje na deponiju, propuštati kroz savremenu presu koja će ga sabijati, objasnio je direktor deponije Zoran Stanković i naglasio da je postupak javne nabavke već završen, da je izabran najpovoljniji izvođač, kao i da radovi na samoj izgradnji uskoro treba da počnu.

Po njegovim rečima, planirano je da izgradnja bude gotova do kraja tekuće godine, a vrednost ove investicije veća je od 20 miliona dinara. Kako ističe Stanković, otpad koji će se odlagati na deponiju prvo će prolaziti kroz savremenu presu koja sabija otpad daleko bolje nego što se to sada radi, čime će se omogućiti da otpad zauzima manju zapreminu, što automatski pretpostavlja i duži vek deponije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор